Nimi Hunajanami "Nami" Rotu shetlanninponi Sukupuoli tamma Väri rautias Säkäkorkeus 105cm Syntymäpäivä 06.10.2014 (4v 6.6.15) Ikä 13 vuotta (6.9.18) |
Rekisterinumero VH15-017-0472 Omistaja Ireth (VRL-03777) Kasvattaja Mette VRL-13589 Koulutus ko. HeC, re. 60cm, va. noviisi Painotus yleispainotus Saavutukset KTK-III |
KTK-III -palkittu helmikuun tilaisuudessa 24.02.2017.
17 + 15 + 15 + 15 = 62p. KTK-III
isäBlack Leather Rebel103cm, prt |
ii.Rocking RebelEVM, 100cm, prn |
iii.PanfiloEVM |
iie.The Little RebelEVM |
||
ie.Yangogo HymnEVM, 101cm, m |
iei.Champion DeeJayEVM, 105cm |
|
iee.Yangogo SambaEVM, rnkm |
||
emäNinni107cm, rt |
ei.PurchaseEVM, 107cm, rt |
eii.PepperoneEVM, 100cm, prn |
eie.SilviaEVM, 105cm, rt |
||
ee.NanniEVM, 105cm, prt |
eei.BenedictusEVM, 106cm, m |
|
eee.NatalieEVM, 103cm, rt |
s. 16.09.2022 she-t Viisikon Hunajarommi (i. Blacklist LH), om. Veera R. VRL-10735
Sukuselvitys
II. Rocking Rebel oli brittiläinen jalostusori, väriltään punarautias ja säkäkorkeudeltaan tasan metrin. Rocky periytti vilkasta ja sosiaalista luonnettaan monille jälkeläisilleen, joista Leevi kuului niiden viimeisimpien joukkoon. Ori lopetettiin 26-vuotiaana sen yleiskunnon heikettyä rajusti erään yön aikana. Eläessään Rocky oli varsin hieno poni, jonka meriitteihin kuului mm. kantakirjaus A-luokkaan sekä kaksi sijoitusta estekilpailuissa 60 cm:n luokissa.
III. Panfilo oli esteponi, jota ei käytetty jalostukseen kuin muutaman kerran. Sen omisti virallisesti 8-vuotias tyttö, joka oli erään kilparatsastajan tytär. Kyseinen tyttö kilpaili Panfilolla 50 ja 60 cm:n luokissa vaihtelevalla menestyksellä. Ponilta itseltään ei taitoa puuttunut, mutta joskus se pisti radalla vähän ranttaliksi. Tämä punaruunikko, 104-senttinen poni ruunattiin 10-vuotiaana.
IIE. The Littlest Rebel on rautias tamma, joka tiettävästi elää yhä. Nuorempana tammalla kilpailtiin mm. ponilaukoissa ristuesteillä. Siinä hommassa Rebel olikin loistava, johon varmasti vaikutti tamman sporttinen ja pitkäjalainen olemus. Luonteeltaan tamma on kuulemma varsin tammamainen ja kilpailuissa sillä olikin aina punainen rusetti hännässä. Sen jälkeläiset ovat onneksi olleet emäänsä tasaisempia luonteeltaan.
IE. Yangogo Hymn on 101 cm korkea ruunikko tamma, jonka kanssa on kilpailtu koulua Helppo C-luokissa sekä esteitä 50 cm:n luokissa. Paremmin tamma on menestynyt esteillä, jota omistajansa selittää sillä, että kouluratsastus on ponin mielestä vähän tylsää. Cocoksi kutsuttu tamma onkin luonteeltaan fiksu ja nopeasti oppiva, mutta myös helposti kyllästyvä. Varsoja Cocolla on kolme kappaletta.
IEI. Champion DeeJay oli varsin tunnettu brittiläinen jalostusori, joka kisasi esteillä peräti 60-70 cm:n luokissa! Isokokoinen, 105-senttinen ori oli vauhtinsa ja liikkeidensä puolesta edukseen esteillä, vaikka luonteeltaan vähän haastava olikin. DJ jätti useita hienoja jälkeläisiä, joista osa on isänsä tapaan menestynyt esteradoilla.
IEE. Yangogo Samba oli ruunikonkimo tamma, joka toimi erään brittiläisen esteponiseuran maskottina. Samballa myös kilpailtiin toisinaan esteratsastuksessa - lähinnä silloin kun sille sattui löytymään sopivan kokoinen ja halukas kisaaja. Päätehtävänä sillä oli kuitenkin olla söpö ja ilostuttaa ihmisten arkea. Samballa teetettiin myös kolme jälkeläistä.
Isän puoli © Cynoria
Nami on luonteeltaan yhtä suloinen kuin ulkonäöltäänkin. Se on kiltti ja herttainen poni, jonka kanssa kaikki on helppoa. Tammalla ei ole luultavasti koskaan ollut yhtään huonoa päivää, eikä se muistuta pätkääkään niitä perinteisiä shetlanninponeja, joiden hampaita ja kavioita saa aina varoa. Ehei, Nami ei koskaan tekisi mitään pahaa kenellekään. Erityisen osaavahan se ei tietenkään ole, mutta osaamansa asiat se tekee aina suurella innolla ja positiivisella asenteella.
Ratsastaessa Namin tikittävät pikkuaskeleet eivät ole ne kaikkein mukavimmat, mutta sen herkkyys ja kuuliaisuus tekee siitä todella mukavan ratsun. Helpon C:n asiat sujuvat tammalta hienosti, sillä on kauniit laukannostot ja se kuuntelee ratsastajan istuntaa erittäin hyvin. Tottelee reippaasti kaikkia pyyntöjä eikä jää miettimään turhia. Tamman kanssa ei oikeastaan koskaan tarvitse raippaa, mutta se on toki tottunut sellaiseenkin. Esteillä reipas ja innokas, kääntyy vaikka pennin päällä ja hyppää rohkeasti erikoisemmatkin esteet, oikeastaan yhtään epäröimättä. Hidastaa myös pyynnöstä ja valmennuksissa malttaa odottaa vuoroaan, ei yritä ryntäillä tai ole muutenkaan häiriöksi. Kärryjen edessä kulkee korvat hörössä töpöttävällä askeleella, kovin näyttävä valjakkoponi Nami ei ole, mutta sen mielestä on aina kovin hauskaa lähteä treenaamaan valjakkoa. Tarkkuusosiolla poni loistaa! Sen ketteryys pääsee siellä todellakin oikeuksiinsa.
13.07.2015 (päiväkirja) Muuttopuuhia, kirjoittanut kasvattaja
Suomen kylmä talvi ja epävakaat sääolosuhteet muutenkin ajoivat minua pikkuhiljaa hulluuden partaalle. Samoin myös pienet piirit, ahkerien työntekijöiden puute, alati kasvavat lämmitys- ja rehukustannukset.. Olin jo aivan kypsä koko Suomeen, tähän onnettomaan takapajulaan, jolle Keski-Eurooppalaiset vain naureskelivat. Mietin useamman yöni pääni puhki että mikä olisi seuraava siirtomme. Eräänä iltana sain loistoajatuksen: pakkaisimme kamamme ja suuntaisimme Englantiin! Siellä sisar- ja yhteistyö tallillamme Honey Hill Farmilla olisi tilaa ja lääniä vaikka muille jakaa, talvi ei olisi aivan yhtä karsea kuin täällä Suomessa ja olisihan siellä kuninkaallisiakin.
Kun olin saanut käytännön asiat järjestykseen, oli toteutuksen vuoro. Hullun lailla pakkaamista, vaikka suurin osa tavaroista jäisikin Suomeen ja uutta ostettaisiin perillä (tulee halvemmaksi kuin kuljettaa pitkin poikin Eurooppaa). Rakkaudella kasatun hevoslaumani tahdoin kuitenkin mukaan viimeistä kaviokasta myöten, eikä sovi unohtaa tallikoiraamme tai lammaslaumaamme! Noin sadan eläimen kuljetus ei käynyt ihan noin vain, vaan hermoja ja lompakkoa koeteltiin monesti. Loppujen lopuksi saatiin kuitenkin kaikkia tyydyttävä ratkaisu aikaan. Ensimmäisenä lähtisivät pidempään laitumilla pärjäävät hevoset ja ponit, eli 13 suomenhevosta ja 9 shetlanninponia + lampaat. Seuraavassa satsissa matkasivat loput ponit (10 connemaraa, 4 new forestinponia, 4 ratsuponia, 3 welshponia, amerikanminiatyyyrihevonen, british spotted pony ja knabstrup-poni) sekä kolme tinkeriämme. Kolmannessa rysäyksessä matkasivat ravurimme (2kpl), knabstrupinhevonen, täysveriset (2kpl) ja sekalainen lauma puoliverisiä (16kpl). Aivan viimeiseen erään jäivät 24 suomalaista puoliveristä ja tallikoiramme Allu, sekä tietenkin perheeni. Vielä vihoviimeinen tarkistus, että kaikki oleellinen (passit, hammasharjat ja luottokortit) on laukuissa ja niin jätimme hyvästit Suomelle ja Ratsutalli Luttanoille. Huomenna heräämme uuteen aamuun Englannissa, Honey Hill Farmilla. - Mette
KRJ - 41 sij., 2 cup-sij.29.12.2015 - Helppo C - 02/11 |
VVJ - 41 sij., 1 cup-sij.09.01.2016 - Noviisi yhdistetty - 01/16 |
ERJ - 41 sij., 1 cup-sij.06.01.2016 - 60 cm - 01/29 |
VSN - 1x RCH (10p)22.08.2016 - Kuuralehto - t: taffel - RCH |